Appelcake met mascarpone en kaneel
Appelcake recepten kan je nooit genoeg hebben! Dit is zo'n cake waar je de hele dag een stuk van kan nemen; lekker bij de koffie, bij de thee of als dessert met een dot slagroom.
Voor een cake van 20cm doorsnee of een langwerpige cake
100 gram zachte boter
170 gram kristalsuiker
3 eieren
250 gram mascarpone, kamertemperatuur
1 tl vanille-extract
175 gram bloem
2 tl bakpoeder
Snufje zout
3 appels, bijv. goudreinet, geschild, in dunne plakjes
1 el citroensap
1,5 tl kaneel
1 el suiker
1 el amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op 175C boven- en onderwarmte. Vet de ronde taartvorm of het cakeblik in met boter en bedek de bodem met bakpapier.
Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Mix een voor een de eieren erdoor. Voeg mascarpone en vanille-extract toe. Schep bloem, bakpoeder en zout erdoorheen. Meng de appelschijfjes met citroensap, kaneel en suiker.
Schep 1/3 van het beslag in de bakvorm. Verdeel 1/3 van de appels eroverheen. Herhaal dit totdat het beslag en de appels op zijn (eindig met appel). Strooi het amandelschaafsel over de appels. Bak de cake zo'n 45 minuten totdat hij goudbruin en gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je hem serveert.