Appel beignets

Naast oliebollen mogen appel beignets tijdens Oudjaar niet ontbreken! De allerlekkerste maak je super gemakkelijk zelf. Een hele fijne jaarwisseling gewenst!

Voor 5 appel beignets
1 pakje roomboter bladerdeeg (10 plakjes)
2 Goudreinet appels, geschild en klokhuis verwijderd met een appelboor
Veel kaneel en kristalsuiker
Zonnebloemolie om te frituren

Snijd de appel in plakken van 2cm dik. Vermeng 2 el suiker met 1 tl kaneel.
Leg een plakje bladerdeeg klaar. Plaats de appel cirkel in het midden en vul het gaatje met kaneelsuiker. Bestrijk de randjes met water en druk een ander plakje bladerdeeg erop. Druk de randjes goed aan, eventueel met een vork. Gebruik een glas of ronde koekjesuitsteker om de appelcirkel uit te steken. Zorg dat er nog een randje deeg omheen blijft zodat de appel helemaal wordt ingesloten. Leg de appelbeignets in de koelkast, of in de vriezer als je ze een dag later gaat frituren.

Verwarm de zonnebloemolie in een (frituur)pan en frituur de appelbeignets totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier en haal ze dan door nog meer kaneelsuiker.

Thomas Daalder