Abrikozen amandel cake
Een smeuïge amandelcake met abrikozen, perfect voor zomerse dagen in de tuin. Je kan ook perziken, nectarines of kersen gebruiken.
Ingrediënten voor een ronde cake van 23cm
5 abrikozen, gewassen en in 1cm dikke plakjes
200 gram zachte roomboter
4 eieren
1 tl vanille-extract
160 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram gemalen amandelen/amandelmeel
Snufje zout
2 el yoghurt, melk of ricotta
Amandelschaafsel voor bovenop
Poedersuiker voor bovenop
Verwarm de oven voor op 180C boven- en onderwarmte. Beboter een ronde bakvorm van 23cm doorsnee.
Klop de boter en suiker tot luchtig. Voeg de eieren een voor een toe en zorg dat het elk ei goed wordt opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Voeg het vanille-extract toe. Schep de droge ingrediënten erdoor. Meng op het laatst de yoghurt, melk of ricotta erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en schik de abrikozen plakjes eroverheen. Verdeel wat amandelschaafsel over de bovenkant.
Bak zo'n 30-40 minuten in de oven totdat de cake goudbruin en gaar is. Laat volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Zeef wat poedersuiker over de cake en serveer.