Pancakes met bosbessen
Karnemelk, baksoda en bakpoeder zorgen voor een heel luchtig pannenkoekje waar je makkelijk een stapel van op kan. Extra lekker met bosbessen in het beslag en bosbessen compote erbij.
Karnemelk, baksoda en bakpoeder zorgen voor een heel luchtig pannenkoekje waar je makkelijk een stapel van op kan. Extra lekker met bosbessen in het beslag en bosbessen compote erbij. Fijne zondag!
Ingrediënten voor 10-12 pancakes
200 gram bloem
1/2 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
Snufje zout
200 ml karnemelk
100 ml volle melk
1 ei
2 tl kristalsuiker
Boter om in te bakken
Optioneel: handjevol blauwe bessen
Blauwe bessen compote
200 gram blauwe bessen
4 el. suiker
Schil van 1/2 citroen
Zeef bloem, baking soda, bakpoeder en zout in een kom, meng en maak een kuiltje in het midden. Klop in een andere kom karnemelk, melk, ei en suiker door elkaar. Schenk dit in het kuiltje in de droge ingrediënten en klop alles door elkaar. Roer niet te lang, een paar klontjes zijn ok. Laat het beslag 15 minuten rusten.
Maak ondertussen de blauwe bessen compote. Doe de blauwe bessen met de suiker en citroenschil in een pannetje en kook zo'n 10 minuten. Zet apart.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Schep een kleine soeplepel beslag in de pan en bak ongeveer 2 minuten. Als je blauwe bessen wil toevoegen, kan dat nu door een paar op het pannenkoekje te leggen. Wacht totdat er luchtbelletjes verschijnen in het beslag en de onderkant goudbruin is, keer dan om (zie foto onderaan). Bak de andere kant nog 1 minuut.
Herhaal totdat al het beslag op is. Serveer ze in stapeltjes met de compote en ahornsiroop.