Sliptongetjes en papillotte

papillotes-de-cabillaud-sauce-vanille.jpg

Vis bereiden kan heel eenvoudig en lekker als je er een pakketje van maakt. Kan in alufolie of bakpapier en in de oven of barbecue tover je vervolgens in no-time een sterrengerecht op tafel.



Bereiding:

Leg een vierkant vel bakpapier ( 30 x 30 cm) op het aanrecht en smeer het midden in met de roomboter. Bestrooi de sliptong met zout, peper en wat citroensap en leg op de boter.

Besprenkel vervolgens met de knoflook, witte wijn, cognac, de verse kruiden en leg hier nog een klontje boter bovenop. Vouw nu goed dicht, zodat het pakketje goed kan stomen en niet kan lekken. Herhaal dit met alle vis.

Zet in de oven op 160 graden (of barbecue) gedurende 15 of 20 minuten. Haal er uit en open op je bord tezamen met wat gekookte krielaardappeltjes en geroosterde groenten. Dit recept kan gemaakt worden met allerlei soorten witvis natuurlijk.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 8 kleine sliptongen of 4 grote (schoongemaakt, zonder vel)

  • 3 teentjes knoflook, heel fijn gesneden.

  • Sap van 1 citroen

  • Vers gehakte dille en bladpeterselie

  • 4 el roomboter

  • 2 el cognac

  • 2 el witte wijn

  • Zout en peper


ReceptenThomas Daalderbatch3