Mac & Cheese

Pasta-met-een-tomaat-mascarpone-sausje-768x512.jpg

Dit is een recept van mijn moeder en nog altijd favoriet. De kaas en de room maken ‘m heerlijk smeuïg. En zo op tafel! Zorg wel voor goede kwaliteit kaas, ham en tomaten, want die proef je in dit simpele gerecht boven alles uit.



Bereiding:

Kook de pasta niet al te gaar. Bak de uien zachtjes bruin en voeg de laatste 5 minuten de tomaten en de ham toe. Giet de penne af en voeg het uimengsel toe. Verwarm dit goed door en roer hier de tomatenpuree doorheen. Vervolgens de gemalen kaas en de creme fraiche en een flinke hand fijngesneden basilicum. Kruid met zout en peper. Dien direct op, de pasta moet goed heet zijn. Serveer met stokbrood.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 500 gr. Penne

  • 3 middelgrote uien

  • 5 rijpe lekkere tomaten, in stukjes

  • 1 dikke plak boerenham van ca. 175 gr. in blokjes

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • 200 gr. Geraspte oude kaas

  • Creme fraiche of mascarpone

  • 1 handvol basilicum