Zomerse Dahl
Een van de leukste kookboeken van het moment vind ik koken met De Bakplaat. Makkelijk, snel en gezond en altijd met een verrassend lekker resultaat. Dit vegetarische gerecht komt uit De Snelle Bakplaat en voldoet aan al je verwachtingen.
400 gr. kerstomaatjes
140 gr rode linzen
500 ml gekookt water
1 el nigellazaad (zwarte komijn)
1 tl zeezout
1 ui fijngesneden
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 el olijfolie
Sap van een citroen
1 bosje koriander fijngesneden
Platbrood of rijst
Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik een braadslede, gietijzeren pan of ovenschaal en leg hierin de tomaatjes. Voeg hier nu de linzen, het Nigellazaad, zout en het water aan toe en roer doorelkaar. Maak nu een glad sausje van de ui, koriander, komijn en olie en verdeel dit over het linzen-tomatenmengsel. Dek af met een deksel of aluminiumfolie dat je strak om de schaal spant. Zet nu 30 minuten in de oven en roer het mengsel dat dik is geworden, goed door. Voeg citroensap en peterselie toe en proef op smaak. Dien op met het platbrood en rijst.