Wildragout met paddenstoelen
De smaken van het wild komen helemaal tot hun recht in deze overheerlijke ragoutschotel. Presenteer ‘m bijvoorbeeld als een pasteitje vol-au-vent (te bestellen bij de banketbakker) en de feestdagen kunnen beginnen.
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de marinade en doe hier het vlees bij. Laat zeker 12 uur marineren.
Braad de spekblokjes en de zilveruitjes aan in wat boter. Voeg hier de uitgelekte vleesstukken aan toe en laat bruinen. Bak dan de tomatenpuree ca. 1 minuutje mee en roer er vervolgens de bloem doorheen. Schenk nu de marinade door een zeef hier aan toe tezamen met de wildfond. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2,5 tot 5 uur sudderen. Bak de champignons apart en voeg deze een half uur voor het einde van de suddertijd erbij. Serveer als hoofdgerecht met aardappelpuree, rode kool en veenbessensaus.
INGREDIËNTEN:
(voor 6 personen)
Marinade
1/2 liter rode wijn
2 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
2 knoflooktenen, gekneusd
Peper/zout
Ingrediënten:
50gr boter
250 gr. champignons
250 gr. zilveruitjes
750 gr herten-, haas- en wildzwijnvlees in stukken van 2 cm
2 dl wildfond
100 gr rookspek in blokjes
1 el tomatenpuree
1 el bloem