Steengoeie pizza

Met mozzarella, rucola en Italiaanse ham. Dit recept brengt een zonnetje in uw keuken en op uw bord!Wat u nodig heeft is een oven en een goede pizzaplaat, bij voorkeur een pizzasteen, want die zorgt voor die heerlijke crispy bodem van deze pizza.

Bereiding:

Zeef de bloem in een kom en voeg de gist, suiker, olie en 1 tl zout en 300 ml lauwwarm water toe. Meng alles door elkaar en kneed goed met de hand of in een keukenmachine met deeghaak. Dit kan wel 10 minuten duren. Het deeg moet soepel en elastisch worden. Leg het deeg vervolgens te rusten in een iets ingevette kom en dek ‘m af met plastic folie of een schone doek. Na 1 of 1,5 uur rijzen op een warme plek, is de hoeveelheid verdubbeld. Verwarm de oven voor op de hoogste stand, 230 graden of hoger en plaats hierin alvast uw steen. Bestrooi uw aanrecht met veel bloem, pak een portie deeg uit de kom en rol ‘m uit tot een mooie dunne cirkel op het formaat van de steen of bakplaat. Bestrijk ‘m licht met de tomatensaus (niet te dik!) en strooi dan de kaas erover. Plaats de pizza op de steen in de oven en na ca. een minuut of 7 zal die mooi krokant zijn. Haal ‘m eruit en leg er verse rucola en een paar plakjes van de Italiaanse ham op en serveer meteen.Balthazar verkoopt pizzastenen, pizzascheppen, pizza snijwieltjes, harde bloem, olijfolie en kant en klare tomatensaus. Voor de kaas, de ham en de rucola kunt u bij mijn buurwinkels terecht. Bij aankoop van een pizzasteen ontvangt u een pak Italiaanse bloem kado!

INGREDIËNTEN:

Voor 6 of 8 middelgrote dunne pizza’s:

  • 500 gram harde bloem

  • 7 gram droge gist (zakje)

  • 1 tl fijne suiker

  • 1 el olijfolie

  • tomatensaus (uit pak, blik of zelfgemaakt)

  • 12 dunne plakjes Serrano- of Parmaham

  • Mozzarellakaas, bol of geraspt, of Goudse kaas

  • 100 gr rucola