Scones voor moeder

Oh wat zijn scones toch verrukkelijk! Zo warm uit de oven en dan met clotted cream en frambozenjam.... We maakten deze uit het kookboek Bak! van Paul Hollywood. 

Ingrediënten voor 14 scones
500 gram witbroodmeel (wij verkopen de blauwe Caputo bloem)
25 gram bakpoeder
80 gram roomboter, in blokjes
2 eieren
250 ml melk
80 gram kristalsuiker
Beetje melk of losgeklopt ei om te bestrijken
1 potje English clotted cream
1 pot frambozenjam

Bereiding
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Meng in een grote kom het meel met het bakpoeder. Wrijf de boter door de bloem totdat je een kruimelige textuur hebt. Klop in een andere kom de eieren, melk en suiker door elkaar. Schenk de vloeistof bij het kruimelige boter-meelmengsel. Roer tot het deeg samenhang krijgt en zich vormt tot een bal.

Leg het deeg op een met meel bestoven werkblad en vouw het een paar keer dubbel om lucht in te sluiten, maar kneed het deeg niet. Het moet slap en zacht zijn. Als het erg nat en plakkerig is, kan je er nog wat bloem overheen strooien en dat er weer in vouwen.

Druk of rol het deeg uit tot een lap van 3 cm dik. Gebruik voldoende bloem onder en op het deeg om plakken te voorkomen.

Gebruik een rond uitsteekvormpje van ± 6,5 cm doorsnede. Druk het vormpje stevig in het deeg, maar draai het vormpje niet rond. Steek zo circa 14 scones uit het deeg. Leg ze op de bakplaten met voldoende ruimte ertussen, want ze worden dubbel zo groot tijdens het bakken. Bestrijk de bovenkant met het ei of de melk en laat de scones 20 minuten in de koelkast (of op een koele plek) rusten.

Verwarm de oven tot 220C boven- en onderwarmte. Bestrijk de scones opnieuw met ei of melk en bak ze 15 minuten totdat ze gerezen en goudbruin zijn.