Salade van witte bonen en tonijn
Italiaans eten kan eigenlijk iedere dag wel. Ik ben dan ook helemaal fan van het nieuwe kookboek 'De bijbel van de Italiaanse keuken’. De witte bonensalade is zo te maken en heerlijk bij warme dagen als bij- of lunchgerecht. Voorwaarde: goede én eerlijke tonijn. Gewoon bij ons te koop. Net als de goede olijfolie natuurlijk.
Ingrediënten:
400 gr witte bonen naar keuze in blik
2 rode uien in dunne halve ringen
Dressing:
40 ml goede extra Virginie olijfolie
Sap van een halve citroen
Zout en peper
Bladpeterselie fijngesneden
Spoel de bonen af onder koud water en laat uitlekken. Doe ze tezamen met de rode ui in een schaal. Klop de ingrediënten van de dressing met een garde tot een emulsie en meng met de bonen en de uien. Laat minimaal een uur goed intrekken in de koelkast. Verdeel bij het serveren de tonijn in stukjes er bovenop en sprenkel er nog wat olijfolie overeen en garneer met nog wat bladpeterseiie.