Pasta Puttanesca
Deze pasta is een echte klassieker en zet je in een mum van tijd op tafel. Goddelijk van smaak, ondanks dat er maar een paar, typisch Italiaanse, ingrediënten in zitten. Zorg er dus voor dat deze van goede kwaliteit zijn!
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram spaghetti
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, heel en gepeld
6 ansjovisfilets (de beste, te koop bij ons!)
1 blik gepelde tomaten (goede kwaliteit, Mutti bijv.)
2 el kappertjes
1/2 tl chili vlokken
2 el zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
2 el bladpeterselie fijngehakt
Verwarm de olijfolie in een goede koekenpan en leg hier de knoflookteentjes in tezamen met de ansjovisfilets. Bak zachtjes totdat de filets ’smelten’. Voeg nu de tomaten, kappertjes, chili vlokken en olijven toe. Vermeng en bak zacht, tot de saus begint in te dikken. Haal nu de knoflooktenen eruit en voeg de al dente gekookte spaghetti hier doorheen en bestrooi met de peterselie.