Salade Niçoise met gerookte makreel
Deze heerlijke Franse salade kan de hele zomer op tafel. En nu eens met een twist, want de tonijn is vervangen door gerookte makreel.
Bereiding:
Leg de sla in een mooie schaal en verdeel hier de aardappeltjes, boontjes, tomaten, ansjovis en olijven over. Roer een smeuïg mengsel van de dressing en giet deze over de salade. Garneer met de stukjes makreel (let op de graatjes!) en de eieren en strooi er royaal gehakte peterselie over. Lekker met echt Frans stokbrood (Le Fournil) en Franse roomboter (Hooi en Klomp).
INGREDIËNTEN:
(voor 6 personen)
Gerookte makreel schoongemaakt, of 2 filets
8 kleine aardappeltjes, gekookt
200 gr. Haricots verts, gekookt
Kropsla
4 eieren medium gekookt en in vieren
4 rijpe tomaten, in parten
12 zwarte olijven zonder pit
6 ansjovis filets
Peterselie, fijngehakt
Dressing:
5 el goede olijfolie
2 el citroensap
1 el mosterd
1 knoflookteen uitgeperst
1 tl honing
Zout en peper