Risotto met tomaat & mascarpone
Af en toe komen er recepten voorbij dat je denkt, dat ga ik maken! Risotto is natuurlijk al heerlijk, maar gecombineerd met tomaat, mascarpone en een berg Parmezaanse kaas, is het helemaal onweerstaanbaar. Gebruik alleen wel de allerbeste ingrediënten te beginnen bij de risotto arborio, bij ons te verkrijgen.
2 el olijfolie
2 kleine uien, fijngehakt
2 knoflooktenen, geperst
300 gr risotto arborio
2 blikken tomaten in stukjes
1,2 liter warme groentebouillon
60 gr Parmezaanse kaas geraspt
80 gr Mascarpone
1 bosjes basilicum fijngesneden
Zout en peper
Fruit de ui in wat olie in een hoge zware koekenpan of lage braadpan. Voeg wat zout toe en laat zacht worden. Voeg de knoflook toe en na 1 minuut de rijst. Roer door elkaar. Nu kunnen ook de tomaten erbij en de helft van de bouillon. Blijf roeren totdat het vocht is opgenomen en roer dan steeds een nieuwe soeplepel van de bouillon er doorheen. De risotto moet echt fijn zacht en romig zijn als je de mascarpone, kaas en basilicum toevoegt. Roer door elkaar en smul!