Julia's worteltaart

Julia maakt de allerlekkerste worteltaart met veel gember en kaneel en gebruikt zonnebloemolie in plaats van boter. Daardoor is de taart ongelooflijk smeuïg, ook nog na een paar dagen. Ze deelt gelukkig graag het recept.

Ingrediënten voor een taart van 23cm met 3 lagen
300 gr bruine basterdsuiker
300 ml zonnebloemolie
3 eieren
300 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
1 tl zout
1 el kaneelpoeder
1 el gemberpoeder
Vanille extract
300 gr geraspte wortel

Roomkaas glazuur
150 gr zachte boter
250 gr poedersuiker
300 gr koude roomkaas
Vanille extract

 Bereiding

Meng de suiker, zonnebloemolie en de eieren. Voeg langzaam de bloem, bakpoeder, baksoda en zout toe.

Voeg nu de kaneel, gember en vanille extract toe. Proef en bepaal zelf of je meer wilt toevoegen, hoe meer hoe beter, zeker de kaneel.

Spatel de geraspte wortel erdoor die je heel goed hebt uitgeknepen zodat er geen water meer in zit.

Vul 3 springvormen van 23 cm hiermee en bak op 170C gedurende ca. 30 minuten in de oven. Als je niet 3 springvormen hebt, kan je de lagen ook in delen bakken. Of in één keer en de taart in 3 lagen snijden. In dat geval zal de baktijd wel veel langer zijn. Laat afkoelen. 

Maak nu het glazuur. Klop hiervoor de boter totdat het heel luchtig is. Voeg de roomkaas toe en klop 1 minuut. Voeg de poedersuiker en het vanille extract toe en mix gedurende 5 minuten. Zoet genoeg? Voeg anders nog wat poedersuiker toe. Voor de frisheid kun je er wat citroen- of sinaasappelrasp doorheen roeren. Bestrijk nu de helften en de bovenzijde met deze icing. Versier met bijvoorbeeld walnoten of zelfgemaakte kleine worteltjes van marsepein.

Zet ‘m voor het aansnijden in de koelkast. Op de 2e en 3e dag is deze taart het lekkerst!