Provençaalse aardappelsalade
Deze salade maak je in een handomdraai en is heerlijk bij eigenlijk ieder bbq-gerecht. Of als lunchgerecht met een burrata en wat stokbrood bijvoorbeeld. Kies voor van die lekkere smalle aardappeltjes met schil, of krieltjes natuurlijk.
Als je de overige ingrediënten dan ook nog met smaak kiest, is dit een top (bij) gerecht. De meeste hiervan verkopen wij uiteraard in onze winkel.
800 gr aardappeltjes
200 gr sperziebonen, geblancheerd
Tapenade:
120 gr groene olijven ontpit
3 el verse kruiden zoals basilicum, peterselie en oregano
1 el kappertjes
3 ansjovisfilets
80 gr zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
3 el rode wijnazijn
100 ml extra vergine olijfolie
Kook de aardappeltjes in gezouten water, laat afkoelen en verdeel in stukjes. Snijd alle ingrediënten voor de tapenade fijn en maak hier tezamen met de olijfolie en azijn een smeuïg mengsel van. Vermeng dit met de sperziebonen en de aardappeltjes en breng op smaak met zout en peper.