Caesar Salade
Caesar Salad, op onze wijze
Er zijn oneindig veel manieren om een Caesar Salad te maken, wij vinden hem zo het lekkerst met krokante kip, ansjovis, zelfgemaakte croutons en kappertjes. Voor een vegetarische versie kan je de kip door gekookte of gepocheerde eitjes vervangen, ook heerlijk!
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr. kippendijen
3 el bloem vermengd met zout en peper
1 losgeklopt ei
3 el paneermeel of panko
4 kleine kropjes Romaine sla
Croutons (het allerlekkerst zelfgemaakt, zie hieronder)
Kappertjes
Voor de dressing
8 el goede mayonaise
1 el citroensap
1 tl Dijon mosterd
1 teentje knoflook, geperst
2 ansjovisjes, fijngehakt (wij verkopen de lekkerste!)
30 gram Parmezaanse kaas fijngeraspt + extra
Zout/peper
Bereiding
Sla de kippendijen een beetje plat en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Haal ze door de bloem, het ei en de paneermeel. Zet apart.
Snij voor de croutons een dag oud Turks brood of stokbrood in grote dobbelstenen. Bak ze goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie, een snufje zout en een snufje Italiaanse kruiden. Zet apart.
Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren met een garde en proef of deze lekker op smaak is.
Bak de kippendijen in een pan, tot ze een mooi goudbruin korstje hebben. Snij de kip in schuine repen.
Leg de sla in een mooie schaal, voeg de croutons en kappertjes toe. Hussel de dressing erdoor. Leg de kip er bovenop, schaaf er nog wat Parmezaan over en serveer!