Pittig lentesoepje
Deze lichte soep maak je zo. Wil je wat meer een maaltijdsoep? Voeg dan nog wat garnalen toe met wat extra groenten, als sperziebonen, wortel en paprika bijvoorbeeld.
Bereiding:
Smoor het pepertje met de gember, knoflook en citroengras in wat olie. Voeg hier aan toe de paddenstoelen en vervolgens de kipreepjes.Meng goed met elkaar en doe er de kokosmelk, hete bouillon en de soja- en vissaus bij. Laat een half uur trekken en verwijder daarna het citroengras. Voeg op het laatste moment de taugé, limoen, bosuitjes en fijngesneden koriander toe.
INGREDIËNTEN:
250 gr. kipfilet
1/2 rood pepertje zonder zaadjes in stukjes gesneden
Stengel citroengras gekneusd en in stukken
stukje gember geraspt
teentje knoflook fijngesneden
100 gr. paddenstoelen in plakjes (shi-take, kastanjechampignons, oesterzwammen)
2 el sojasaus
sap van een halve limoen
1 el Thaise vissaus
150 ml kokosmelk
1 liter kippenbouillon (zelfgemaakt of bouillon van De kleinste Soepfabriek)
50 gr. taugé
2 bosuitjes, fijngesneden
Koriander of peterselie