Pasta met paddestoelenroomsaus

Een herfstig gerecht want paddestoelen zijn er nu volop en heerlijk met pasta! Maak 'm extra speciaal door er op het laatst wat tapenade van truffel aan toe te voegen.

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar. Bak ondertussen de paddestoelen zacht aan in wat boter totdat ze mooi bruin kleuren en zacht worden. Neem de tijd. Voeg knoflook en gedroogde kruiden toe en bak even mee.

Voeg nu de slagroom toe en laat goed doorwarmen. Garneer met de peterselie en bestrooi rijkelijk met parmezaan.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 400 gr. tagliatelle of fettucine

  • 350 gr. gemengde paddestoelen in stukjes (grotchampignons, shi-take, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen

  • 1,5 dl. slagroom

  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, salie)

  • 1 grote teen knoflook fijngesneden

  • 2 el fijngesneden platte peterselie

  • geraspte parmezaan

  • eventueel 1 eetlepel truffeltapenade (o.a. verkrijgbaar bij Balthazar)