Makkelijke limoen-roomtaart
Deze Key Lime Pie kan echt iedereen maken! Het zijn maar een paar ingrediënten, maar het resultaat is absoluut ster-waardig.
En natuurlijk een echte ’show-stopper' voor de Paastafel.
225 gr digestive biscuits
125 gr roomboter
4 eidooiers
1 blikje gecondenseerde melk Friese Vlag
Fijne rasp en het sap van 4 limoenen
200 gr slagroom
Fijne rasp van een limoen
Doe de biscuits in een keukenmachine of blender en hak ze grofkorrelig. Doe over in een kom en roer hier de gesmolten roomboter doorheen. Schep dit kruimelmengsel in een 3 cm hoge bakvorm met een ribbelrand en losse bodem. Verdeel gelijkmatig over de bodem en werk langs de randen omhoog om een opstaande rand te krijgen. Laat dit een half uur opstijven in de koelkast.
Maak nu de vulling door de eidooiers op te kloppen en tezamen met de rasp en het sap van de limoenen door de gecondenseerde melk te roeren. Schenk dit in de koekvorm en bak ca. 25 tot 30 minuten in de oven op 150 graden.
Laat de pie minstens 2 uur afkoelen voordat je ‘m serveert.
Klop dan de slagroom tot pieken (niet te stijf), schep in een spuitzak en versier de taart met mooie toefjes. Strooi hier nog wat limoenrasp overheen.