Hongaarse Goulash

In Hongarije is Goulash een soep, maar wij eten ‘m hier als een heerlijke stoofpot. Dit recept kan iedereen maken, mits in het bezit van zo’n fijne gietijzeren braadpan of een slowcooker natuurlijk.

Bereiding:

Meng de paprikapoeder met de bloem en bestuif hiermee de blokjes vlees. Bak ze in olie of roomboter aan alle kanten mooi bruin.

Voeg de warme bouillon beetje bij beetje toe, tot er een soort saus ontstaat. Voeg nu de paprika’s, uien en tomatenpuree toe en roer goed door.

Zorg voor voldoende bouillon zodat het vlees onder staat en strooi de kummel er doorheen. Zet het vuur onder de pan zo laag mogelijk, oven mag ook (90 graden), het mag niet koken, wel zachtjes pruttelen. Als het vlees uit elkaar valt is de Goulash klaar. Proef op peper en zout. Serveer met dot creme fraiche en gestoomde rijst.

INGREDIËNTEN:

(voor 4-6 personen)

  • 1 kg dikke riblappen, in blokjes van 3 cm

  • 2 groene en 2 rode paprika’s, in grove stukken

  • 2 grote uien, grof gesnipperd

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 500 ml runderbouillon

  • 2 el paprikapoeder

  • 2 el bloem

  • 1 el kummel/karwijzaadjes

  • 2 el creme fraiche