BBQ-hit: zalm met cider
Zalm bereiden op de bbq is met de cederhouten plank zo makkelijk! Plank laten weken in water, vis erop, roosteren maar. En het resultaat? De aller-allerlekkerste licht rokerige, geurige zalm ooit!
Bereiding:
Week de plank tenminste 1 uur in water, maar liever nog wat langer.
Meng de cider, bosui, zout, gember en de knoflook in een ondiepe schaal. Leg de
zalmfilet erin, zorg dat beide kanten goed door de marinade zijn gehaald en dek
de schaal af. Laat de zalm zeker een uur, maar liever 1 nacht marineren in de koelkast. De zalm zal door de invloed van de cider al iets 'garen'.
Verwarm de bbq voor tot matig vuur wacht tot het smeult en het vuur minder heet is. Haal de zalmzijde uit de marinade en leg op de plank. Leg de plank op het rooster.
Dek de vis af met wat aluminiumfolie en rook de zalm ongeveer 10 minuten.
Als u de vis met een vork uit elkaar te trekken is, is hij gaar. Maar nog wat rauw in het midden is ook lekker.
INGREDIËNTEN:
(voor 6 personen)
1 grote, onbehandelde cederhouten plank (bij ons te koop)
300 ml appelcider
3 bosuitjes, fijngehakt
1 eetl. zout
1 eetl. gemberwortel geraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 kg zalmzijde zonder huid