Balthazar's recept van de week: Rigatoni met aubergine en burrata
Rigatoni met aubergine en burrata
Til dit eenvoudige bordje pasta naar een hoger niveau door de toevoeging van gebakken aubergines en burrata.
Ingrediënten voor 4 personen
1 aubergine, in blokjes ter grootte van dobbelsteentjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/2 ui, fijngesneden
Snufje oregano
1 el. tomatenpuree
4 vleestomaten, geschild en fijngehakt
Een blik tomatenpolpa van Mutti
Een paar blaadjes basilicum
Zout & peper
500 gram pasta, bijvoorbeeld rigatoni
1 grote burrata
Parmezaanse kaas, geraspt
Verwarm een laagje olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes aubergine (af en toe omscheppen) rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en zet apart, terwijl je de tomatensaus maakt.
Bak de ui en knoflook tezamen met een snufje oregano in wat olijfolie. Bak de tomatenpuree even mee, voordat je de fijngehakte tomaten toevoegt. Laat het geheel zo'n 20-30 minuten pruttelen, totdat de saus wat is ingedikt. Kook ondertussen de pasta en giet af (bewaar altijd een beetje kookvocht!).
Scheur de blaadjes basilicum over de saus en breng op smaak met zout en peper. Meng de pasta erdoor met eventueel een scheutje kookvocht als de saus te dik was geworden.
Verdeel de pasta over 4 borden, en top af met een lepel burrata, wat Parmezaanse kaas, grof zout, versgemalen peper en een sliertje olijfolie.