Viskoekjes met tartaarsaus
Hierop zijn vele variaties mogelijk, maar deze versie is overheerlijk.
Bereiding:
Breng in een lage pan een liter water met 1 tl zout aan de kook, leg de kabeljauw hierin, draai het vuur laag en pocheer de vis gedurende 6 minuten. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. Snijd in stukjes. Meng de vis, de ui, de eieren, de mosterd en 2 el selderij door de aardappelpuree. Kruid naar smaak met zout en peper. Vermeng met de paneermeel. Verdeel dit mengsel in 12 porties en maak er gelijkvormige koekjes van . Bewaar afgedekt in de koelkast. Meng de ingrediënten voor de tartaarsaus en de rest van de selderij. Verdun met 2 el water en breng op smaak met zout en peper. Verhit de boter en bak de viskoekjes in ca. 8 minuten gaar. Keer halverwege. Serveer met de tartaarsaus.
INGREDIËNTEN:
De viskoekjes
2 aardappelen, gekookt en tot puree gestampt
500 gr. kabeljauw of andere witvis
1 ui, zeer fijn gesnipperd
2 eieren
1 el grove mosterd
3 el verse selderij, fijngesneden
40 gr paneermeel
De tartaarsaus
6 el mayonaise
2 kleine zure augurkjes, fijngesneden
1 sjalotje, fijngesnipperd
30 gr boter