Viskoekjes met tartaarsaus

Hierop zijn vele variaties mogelijk, maar deze versie is overheerlijk.

Bereiding:

Breng in een lage pan een liter water met 1 tl zout aan de kook, leg de kabeljauw hierin, draai het vuur laag en pocheer de vis gedurende 6 minuten. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. Snijd in stukjes. Meng de vis, de ui, de eieren, de mosterd en 2 el selderij door de aardappelpuree. Kruid naar smaak met zout en peper. Vermeng met de paneermeel. Verdeel dit mengsel in 12 porties en maak er gelijkvormige koekjes van . Bewaar afgedekt in de koelkast. Meng de ingrediënten voor de tartaarsaus en de rest van de selderij. Verdun met 2 el water en breng op smaak met zout en peper. Verhit de boter en bak de viskoekjes in ca. 8 minuten gaar. Keer halverwege. Serveer met de tartaarsaus.

INGREDIËNTEN:

De viskoekjes

  • 2 aardappelen, gekookt en tot puree gestampt

  • 500 gr. kabeljauw of andere witvis

  • 1 ui, zeer fijn gesnipperd

  • 2 eieren

  • 1 el grove mosterd

  • 3 el verse selderij, fijngesneden

  • 40 gr paneermeel

De tartaarsaus

  • 6 el mayonaise

  • 2 kleine zure augurkjes, fijngesneden

  • 1 sjalotje, fijngesnipperd

  • 30 gr boter