Mascarponecrème met Amaretti

Een verrukkelijk en eenvoudig Italiaans dessert. De mascarpone maakt het rijk en romig en de amaretti geven dit toetje een lekkere 'bite'. Serveer uiteraard met een glaasje Amaretto.

Bereiding:

Mix de eidooiers met de helft van de suiker tot een crèmekleurige massa. Roer de mascarpone in een aparte kom met een zachte houten lepel los en voeg het eimengsel toe. Klop in een aparte kom het eiwit met wat zout en de overgebleven suiker, tot stijve pieken. Vouw dit voorzichtig door het mascarponemengsel. Zet in de koelkast voor minimaal 3 uur. Verkruimel in iedere coupe zo'n 5 amaretti-koekjes en besprenkel met Amaretto. Doe de mascarpone-crème in een spuitzak en vul hiermee de glazen af. Garneer met wat geschaafde chocolade, een framboos en een takje munt.

INGREDIËNTEN:

(voor 6 personen)

  • 3 eieren gesplitst

  • 55 gr. suiker

  • 225 gr. Mascarpone

  • snufje zout

  • ca. 25 Amaretti koekjes

  • Amarettolikeur

  • Chocolade geschaafd

  • Paar frambozen

  • Verse munt