Hartig taartje met champignon en truffel
Dit taartje maak je het lekkerst met gewoon pizzadeeg. Maak een grote als hoofdgerecht of een aantal kleinere als voorafje. De tapenade van zwarte truffel geeft dit gerecht een extra luxe smaak.
Bereiding:
Bak de champignons met de ui, pancetta, knoflook en kruiden totdat ze zacht zijn. Breng op smaak en laat afkoelen.Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1/2 cm dik, bestrijk met de tapenade en verdeel het champignonmengsel hierover. Bestrooi met geraspte kaas en bak ca. 5 minuten in de oven op 230 C, bij voorkeur op een pizzasteen. Serveer met wat rucola en een salade met truffeldressing.
INGREDIËNTEN:
(voor 4 personen)
Bodem:
1/2 pak pizzadeeg (bijv. Koopmans)
1 el oregano
1 teentje knoflook
zeezout
peper
Laat 1 uur afgedekt rusten op warme plaats.
Vulling:
250 gr. kastanjechampignons
50 gr. pancetta in stukjes
1 ui gesnipperd
1 knoflookteen gesnipperd
1 el oregano
Potje truffeltapenade van Balthazar
Boerenkaas geraspt