Gevulde kippendijen met pancetta en salie
Zo aan het begin van het nieuwe jaar is dit het ideale gerecht tussen alle groene sapjes en koolhydraatvrije gerechten door. Neem voor dit recept in plaats van kalfsvlees eens van die lekkere kippendijen. Het vlees hiervan heeft meer smaak dan kipfilet en blijft heerlijk mals na het bakken.
Bereiding:
Bak de pancetta aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg knoflook, kappertjes en de salie toe en warm 3 minuten door.
Sla de kippendijen plat met een deegroller of vleeshamer. Beleg dit met het pancettamengsel, rol op en zet vast met prikker.
Bak ze nu rondom bruin aan in de koekenpan in een beetje olie en voeg vervolgens de wijn, tomaten en het takje salie toe.
Stoof in ca. 30 minuten gaar en laat op het laatst een beetje inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer hierbij de pasta en veldsla, aangemaakt met wat olijfolie, citroen, honing en kappertjes.
INGREDIËNTEN:
(voor 4 personen)
Paar eetlepels goede olijfolie
75 gr. pancetta in reepjes gesneden
2 tenen knoflook fijngehakt
2 el kappertjes, grof gesneden
2 takjes salie, blad van 1 takje fijngesneden
400 gr. kippendijfilets
150 ml rode wijn
600 gr. gehakte tomaten uit blik
300 gr. pasta (tagliatelle of linguine)
150 gr. veldsla