Frittata met doperwtjes, tuinboontjes en feta

Een frittata is een kruising tussen een omelet, pizza en pannenkoek. Het is een typisch gerecht uit Italië en is eigenlijk ontstaan uit armoede. Alle restjes van de vorige dag werden erin verwerkt. Deze versie lonkt al een beetje naar het voorjaar met doperwtjes en tuinboontjes, voor nu vers uit de diepvries. Dit recept is afkomstig uit Vegalicious.

Bereiding:

Kook de gort in ruim water met wat zout en een takje munt tot ie zacht wordt. Voeg aan het eind de doperwtjes en tuinboontjes toe en kook nog een paar minuutjes. Giet het geheel af. Verwarm de oven op 200 C. Snijd de blaadjes van het andere takje munt fijn en roer dit samen met de creme fraiche en de knoflook door het eimengsel. Kruid met veel peper en weinig zout. Zet nu een ruime koekenpan die in de oven kan, op het vuur en doe hier het parelgortmengsel en en schenk hierover heen het eigmengsel. Verdeel er vervolgens de blokjes feta over en druk er een paar in. Bak 2 minuten en zet het geheel dan in de oven en bak tot de omelet stolt en goudbruin is. Laat de frittata 5 minuten staan voordat je hem aansnijdt en opdient.

INGREDIËNTEN:

  • 150 gr. parelgort of aardappelen

  • 2 takjes munt

  • 100 gr. doperwtjes

  • 100 gr. tuinboontjes

  • 1 klein bekertje creme fraiche

  • 6 losgeklopte eieren

  • 1 teentje knoflook in stukjes gesneden

  • 3 e. olijfolie

  • 150 gr. feta in blokjes gesneden

  • peper en zout