Citroen-cheesecake met bosvruchten

Schrik niet van de ingrediënten die in deze overheerlijke taart worden verwerkt. Het eindresultaat is allesbehalve zwaar, maar juist heerlijk licht. Misschien wel verstandig om een paar extra baantjes te zwemmen om de overtollige calorieën weer weg te werken.

Bereiding:

Vermaal de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en meng er de honing door. Doe dit mengsel in een beboterde springvorm van 24cm en verdeel het met de achterkant van een lepel gelijkmatig over de bodem. Druk het goed aan en zet in de koelkast, terwijl je de vulling maakt. Meng de mascarpone, de slagroom, de citroen en suiker goed door elkaar tot je een mooi, glad mengsel hebt. Schenk dit over de koekbodem en zet terug in de koelkast voor minstens 2 uur. Maak ondertussen de saus: doe de vruchten samen met de suiker in een pannetje en warm het langzaam op. Roer het door elkaar tot de suiker opgelost is en je een zoete saus hebt. Haal de cheesecake uit de vorm en serveer hem met de verrukkelijke bosvruchtensaus.

INGREDIËNTEN:

Voor de bodem

  • 10 digestive koekjes

  • 75g gesmolten roomboter

  • 1 el honing

Voor de vulling

  • 500g mascarpone

  • 200g lobbig geklopte slagroom

  • Schil en sap van een halve citroen

  • 200g kristalsuiker

Voor de saus

  • 250g bosvruchten

  • 100g suiker (meer of minder naar smaak)